• 192 MUSEUM

192 Museum

Je waant je terug in de tijd, het moment dat je binnenkomt in het vernieuwde 192 Museum. Op de begane grond een prachtig overzicht van artiesten die deel uitmnaken van The Golden Years of Dutch Pop Music. De carrières van Peter Koelewijn, Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, Golden Earring, Cats, George Baker Selection, Earth & Fire, Shocking Blue, Motions, Sandy Coast, Tee-set, Shoes, Sandra & Andres en Mouth & MacNeal worden in beeld gebracht met foto's, memorobilia, kledingstukken en zelfs het originele drumstel van Earring's 'Radar Love' staat opgesteld. Als je van 192TV houdt, hou je ook van deze artiesten en kun je uren genieten in ons 192 Museum.
Op de eerste verdieping waan je je terug in de periode 1960 -1974, de periode waar de popmuziek eigenlijk ontstaan is en waar je elke dag ook van kunt genieten via 192TV.
De eerste ruimte is een algemene ruimte met aandacht voor alle zeezenders, daarna is er een kamer die de beginperiode van Radio Veronica laat zien, met daarin de originele apparatuur uit de Zeedijk studio. Een Top 40 kamer, een 'Summer of Love' ruimte en een kamer over de stranding.
Vervolgens een speciale kamer waarin de originele studio van Laapershoek is opgesteld en verder de periode 1970-1974 wordt uitgebeeld, 'Veronica blijft, als U dat wilt'.
De laatste kamer laat de emoties zien en horen van het laatste uur, incl. een Philips tv waar je nog eens beelden kunt terugkijken van het laatste uur.
Daarnaast is er ook een filmzaaltje waar je allerlei beelden van de zeezenders kunt bekijken.
Het 192 Museum, een unieke inkijk in de zeezenders én The Golden Years of Dutch Pop Music, u kunt de hele dag uw herinneringen delen in dit Museum, gevestigd aan de Oude Barneveldseweg 65B in Nijkerk. Natuurlijk mag u fotograferen en filmen en de bar is de gehele dag geopend voor allerlei drankjes, van koffie tot champagne.
Open elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur.
Entree is € 8,50 per persoon.

Deel deze pagina:
Copyright © 2018 Demis Roussos Musuem HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)